Lounais-Hämeen Ekonomit ry juhli 50 vuotista taivaltaan 8.9.2018 Forssan museolla ja ravintola Vispilässä. Lounaishämäläisten ekonomien ja heidän seuralaistensa lisäksi juhlassa oli mukana edustajia Riihimäki-Hyvinkään Ekonomeistä, Etelä-Hämeen Ekonomeista, Porin seudun Ekonomeista, sekä Suomen Ekonomien hallituksesta.

 

Valokuvat: Kai Viskari

Lounais-Hämeen Ekonomien hallitusta juhlavalmisteluissa

Lounais-Hämeen Ekonomit ry:n synty Forssan seudulla linkittyy tekstiiliteollisuuden kasvun aikaan 1960-luvulla. Silloin vienti veti ja kotimarkkinat olivat vireät. Ekonomeille syntyi työpaikkoja ja heitä muutti Forssan seudulle. Mikä olisikaan siis ollut parempi paikka järjestää juhlat kuin upea Forssan museo. Teemana luonnollisesti 60-luvun kuosit.

Kuvassa 60-luvun kuoseissa on Lounais-Hämeen Ekonomien juhlatoimikunta: Riikka Koski, Tanja Paassilta, Pasi Kaskinen, Maria Hyvönen, Sema Isotalo ja Annamari Karjala.

Alkupalaksi paikallista makkaraa ja kuohuviiniä. Ei ihan tavallinen, mutta ei myöskään hassumpi yhdistelmä.

Lounais-Hämeen Ekonomien puheenjohtaja Maria Hyvönen ja talousvastaava Riikka Koski odottivat juhlakansaa saapuvaksi.

Varapuheenjohtaja Pasi Kaskisen maljapuhe

Puheenjohtaja Maria Hyvösen juhlapuhe ja Forssan Ammatti-Instituutin opiskelijan Rchard Pärnin  tekemän videon ensi-ilta.

Videolla vuodesta 1968 asti yhdistyksen toiminnassa mukana olleet jäsenet Pentti Leivo ja Marja Nuutila muistelevat yhdistyksen syntyvaiheita, 60 - 70 -lukujen työelämää ja Forssaa.

Forssan historian kohokohtiin ja Finlaysonin 1968 vuoden kuoseihin tutustuttiin Forssan museon projektikoordinaattori Kristiina Huttusen erinomaisella opastuksella ekonomeille suunnattuja anekdootteja unohtamatta.

Osa juhlaväestä koolla ennen siirtymistä ravintola Vispilään

Pöytäseurue

Suomen Ekonomien hallituksen puheenjohtaja Timo Saranpään juhlapuhe. Lahjoitusta vastaanottamassa taustalla Lounais-Hämeen Ekonomien hallitus.

Riihimäki-Hyvinkään Ekonomien tervehdys puheenjohtaja Satu Rautavallan johdolla

Porin seudun ekonomien tervehdyksen Lounais-Hämeeseen toi puheenjohtaja Hannele Tuomainen

Vuokko Vainio toi terveiset Etelä-Hämeen Ekonomeista.

Lounais-Hämeen Ekonomien hallitus: Pasi Kaskinen, Maria Hyvönen, Riikka Koski, Annamari Karjala ja Sema Sami

Lounais-Hämeen Ekonomien hallitus ja Suomen Ekonomien puheenjohtaja pääekonomi Timo Saranpää

Pöytäseurue

Pöytäseurue

Pöytäseurue

Pöytäseurue

Lounais-Hämeen Ekonomien puheenjohtajia 1970 - 2018: Pentti Leivo, Marja Nuutila, Vuokko Vainio, Pasi Kaskinen, Johanna Tanhuanpää, Pasi Jokela, Tanja Paassilta, Riikka Koski ja Maria Hyvönen

Ilta jatkui Vispilän tunnelmallisessa Salakapakassa.

Konsta ja Kalle Lepola tekivät Forssaa edelleen vähän tutummaksi vieraille kertomalla juttujaan 60-luvun musiikin lomassa.

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! Onnea ja pitkää ikää Lounais-Hämeen Ekonomeille ja kiitos kaikille mukana olleille, jotka teitte juhlasta juhlan!